Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z pierniczkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
mąka 10 łyżek
cukier 10 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
mleko 1/2 litra
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier 1/2 szklanka
margaryna 250 gram
oraz:
galaretka owoce leśne 1 opakowanie
dżem z czarnej porzeczki 1 słoiczek
pierniczki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Z pierniczkami

Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia . Wylać na blachę i upiec. Gdy ostygnie przekroić na pół.

Masa:
Z mleka ,mąki pszennej, mąki ziemniaczanej, cukru ugotować budyń. Ostudzić.
Miękką margarynę utrzeć i dodać zimny budyń.

Dżem:
Dżem roztopić dodać galaretkę rozpuścić,odstawić do ostygnięcia.

Biszkopt posmarować gęstniejącym dżemem pookładać pierniczki , posmarować masą przykryć biszkoptem i polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 18.02.2013 21:31
świetne
ewelinapac 18.02.2013 19:03
Musi smakować wyśmienicie, wygląda cudnie
justys759 18.02.2013 19:02
rewelacja!
msmors 18.02.2013 18:44
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak