Przepis i sposób przygotowania na: z gruszkami,rodzynkami sernik z kaszką manną polany polewą czekoladowo-gruszkową...
rodzynki duże królewskie sparzyć wrzątkiem na sitku
użyłam swojej roboty gruszki w syropie /słoik po dżemie 250 gram/ - gruszki wylać na sito aby odciekł syrop który będzie użyty do polewy czekoladowej
rodzynki i gruszki posypać drugim budyniem i wsypać do masy serowej i dobrze wymieszać
tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować - na dnie blaszki rozłożyć biszkopty
masę serową przelać do blaszki i piec w 200C około 45-50 minut
po upieczeniu zostawić ciut uchylone drzwi piekarnika i zostawić sernik na 30 minut - sernik nie opadnie i jest równy blat
sernik z blaszki wyjąć najlepiej po kilku godzinach jak dobrze się wystudzi
z opakowania wyjąc polewę do miseczki i w kąpieli wodnej rozpuścić, dolać syrop gruszkowy i wymieszać polać rozpuszczoną polewą i posypać płatkami migdałowymi - odstawić w chłodne miejsce aby polewa zastygła
sernik jest po prostu pyszny........polecam......SMACZNEGO!!!