Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z boczkiem i ricottą, czyli pieczona, nadziewana pierś z kurczaka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
ser ricotta 2-3 łyżki
boczek wędzony 2-3 plastry
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
masło do formy
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Z boczkiem i ricottą, czyli pieczona, nadziewana pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, następnie wymieszać z serem i przyprawami (oprócz papryki).
Krok 1 - Z boczkiem i ricottą, czyli pieczona, nadziewana pierś z kurczaka  foto
2
Mięso opłukać i ponacinać.
Krok 2 - Z boczkiem i ricottą, czyli pieczona, nadziewana pierś z kurczaka  foto
3
W nacięcia włożyć przygotowany farsz.
Krok 3 - Z boczkiem i ricottą, czyli pieczona, nadziewana pierś z kurczaka  foto
4
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Na wierzch rozłożyć pozostały farsz (jeśli zostanie) i całość posypać papryką.
Krok 4 - Z boczkiem i ricottą, czyli pieczona, nadziewana pierś z kurczaka  foto
5
Naczynie przykryć i piec w temp. 180 stopni przez ok. 45-50 min.
Krok 5 - Z boczkiem i ricottą, czyli pieczona, nadziewana pierś z kurczaka  foto
6
Podawać np. z frytkami i buraczkami :)
SMACZNEGO!
Krok 6 - Z boczkiem i ricottą, czyli pieczona, nadziewana pierś z kurczaka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 03.03.2016 18:23
rewelacja :)
fotoviderek 28.02.2016 15:36
Super połączenie :)
Renata9 28.02.2016 10:26
Bardzo smaczny obiadek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak