Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z Barku Tetalichy- nalewka z wiśni

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 2 kg
wódka 600 ml
spirytus 600 ml
cukier 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Z Barku Tetalichy- nalewka z wiśni

20 dag wiśni drylujemy z pesek, 10 dag poprostu nie drylujemy. Migdały oraz wiśnie zalewamy połączoną wódką wraz ze spirytusem (wódka czysta). Odstawiamy na 3 tygodnie zakręcone dokładnie w słoju. Zlewamy powałą nalewkę do innego słoja. Zaś owoce porzeczki i migdały ponownie zasypujemy cukrem. Odstawiamy na 2 tygodnie- muszą póścić sok. Co 3 dni wstrząsamy słojem. Sok łączymy z nalewką i mieszamy. Rozlewamy do oczyszczonych butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 15.09.2012 16:39
ja dorzucam jeszcze kilka migdałów dla charakterystycznego posmaku
cooleczka 15.09.2012 16:39
lubię i to bardzo :)
edita15 26.08.2012 18:10
fajna
tom 26.08.2012 18:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak