Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z Barku Tetalichy- nalewka z mięty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bimber 1,4 litra
cukier 20 dag
woda 600 ml
mięta świeża 26 gałązek
cytryna 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Z Barku Tetalichy- nalewka z mięty

Takze łatwa w wykonaniu nalewka.
Przygotowaną mięte musimy opłukac, Natępnie zrywamy z niej liscie. Kroimy je na malutkie kaałeczki i wrzucamy do słoja. W sóju powinien wcześniej znajdować się nasz bimberek:)Zakręcamy.
Tak przygotowaną "nalewkę" zostawiamy na 1-2 dni. Wodę musimy podgrzać i dodac do niej wyciśnięty sokz cytryn i cukier. rozpuszczamy do, mieszając. Zestawiamy z ognia. Naszą "lalewkę" odstawioną odkręcamy i oddzielamy listki miety od reszty. Dodajemy nasz rozpuszczony cukier i cytrynę. Mieszamy. Przelewamy do butelek i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 02.09.2012 22:40
super:)
niedozywiona 23.08.2012 14:34
takiej miętóweczki bym się teraz napiła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak