WYTRAWNE PALMIERY Z SUSZONYMI POMIDORAMI I OLIWKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    250 gram
  • pomidory suszone

    5 szt
  • oliwki czarne Smak

    7 szt
  • pesto

    3 łyżki
  • mozzarella w bloku

    100 gram
  • parmezan

    4 łyżki
  • Bazylia suszona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - WYTRAWNE PALMIERY Z SUSZONYMI POMIDORAMI I OLIWKAMI foto
Ciasto francuskie lekko rozwałkować tak aby powstał kwadrat 30x30 cm.Rozwałkowane ciasto posmarować sosem pesto i zetrzeć na nie ser mozzarella na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - WYTRAWNE PALMIERY Z SUSZONYMI POMIDORAMI I OLIWKAMI foto
Teraz równomiernie posypać ciasto pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami oraz startym parmezanem.Całość doprawić roztartym w dłoniach oregano i bazylią oraz chili.
Krok 3 - WYTRAWNE PALMIERY Z SUSZONYMI POMIDORAMI I OLIWKAMI foto
Wyznaczyć środek ciasta i pomagając sobie papierem zwinąć najpierw jeden bok do środka a następnie drugi.
Krok 4 - WYTRAWNE PALMIERY Z SUSZONYMI POMIDORAMI I OLIWKAMI foto
Zrolowane ciasto wstawić na 45 minut do lodówki aby się schłodziło dzięki temu będzie się lepiej kroić.
Krok 5 - WYTRAWNE PALMIERY Z SUSZONYMI POMIDORAMI I OLIWKAMI foto
Schłodzone ciasto pokroić w około centymetrowe plastry ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Piec przez 17 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 17.03.2015 10:03
super przekąska
Konczi 17.03.2015 08:14
prezentuje się pysznie
Maridka19 17.03.2015 08:11
Bardzo lubię takie pyszności :)
erym 17.03.2015 00:14
swietnie wygladaja!
msmariusz 16.03.2015 23:00
ale smaczne
barbara11561 16.03.2015 22:55
świetna przekąska:)
norweska20 16.03.2015 22:47
chętnie bym zjadła
Betina#45 16.03.2015 21:17
coś pysznego ;) mniam !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat