Wytrawne gofry z boczkiem

Wytrawne gofry z boczkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kto powiedział że gofry muszą być na słodko. Ja polecam na śniadanie wytrawne gofry z boczkiem.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na ciasto:

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mleko

    2 szklanki
  • olej

    4 łyżki
  • woda

    2 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czosnkowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • chili Prymat

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać wszystkie suche składniki a następnie dodać resztę. Połączyć na gładką masę za pomocą blendera.
Piec gofry na rumiany kolor w dobrze rozgrzanej gofrownicy (można posmarować ją roztopionym masłem).

Gotowe gofry wystudzić, a następnie ułożyć na nich ulubione dodatki.

U mnie to mix sałat, pomidor, zielona pietruszka i boczek. Górę doprawić solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba.

SMACZNEGO

Kasia Pichci
Chilli według uznania. Sodę można zamienić na proszek do pieczenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 12.03.2019 08:44
Porywam tego pysznego gofra na śniadanie : )
Bożena Matuszczyk 11.03.2019 17:10
Takie gofry to ja bym polubiła.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat