Wyrolowane śledzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    500 g
  • papryka czerwona

    0,5 sztuki
  • papryka żółta

    0,5 sztuki
  • cebula

    0,5 sztuki
  • koperek

    kilka gałązek
  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wyrolowane śledzie foto
Paprykę żółtą i czerwoną oczyścić z pestek, umyć, pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Koperek umyć, osuszyć.
Krok 2 - Wyrolowane śledzie foto
Śledzie wyjąć z opakowania, osączyć z oleju na ręczniku papierowym, oprószyć białym pieprzem z obu stron.
Krok 3 - Wyrolowane śledzie foto
Filecik położyć płasko, ułożyć na nim po jednym pasku z każdej papryki, gałązkę koperku oraz piórko cebuli, zwinąć i spiąć wykałaczką. Ustawić na talerzyku i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 02.12.2013 10:17
bardzo ładnie podane ,brawo !
Dorota59 24.07.2013 08:25
ładnie wyglądają
mic 10.07.2013 09:14
jak łabędzie wyglądają
sara1 03.05.2013 17:50
apetyczne i tak ładnie wyrolowane
Piter 31 27.04.2013 14:41
smacznie wygladają
caralajna 24.03.2013 06:57
ładnie wyglądają, jak wazoniki :)
RenataZ-et 21.03.2013 23:24
niby proste ale jakie efektowne! :)
Łucja 14.03.2013 21:26
pyszny śledzik :)
adelajda 13.03.2013 17:02
smacznie pokazałaś !
pajbek 13.03.2013 16:01
Wyszły Ci bardzo smakowicie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat