wykwintny placek orzechowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    250 g
  • cukier

    250 g
  • białko

    8 sztuk
  • miód

    2 łyzki
  • masło

    150 g
  • cukier

    150 g
  • wanilia

    1/2 laski
  • orzechy włoskie

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić białka z cukrem na pianę. Zrumienić miód, po ostudzeniu wmieszać do piany ze zmielonymi orzechami. Włożyć do formy wyłożonej opłatkami i piec ok. 45 minut. Po 2-3 dniach przekroić i przełożyć masą. Krajać następnego dnia po przełożeniu.Przyrządzanie masy. Masło utrzeć z cukrem i wanilią, zmieszać ze zmielonymi orzechami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 13.07.2012 12:52
fajne
Wiesława1 11.03.2012 10:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat