Wykwintne danie z kwaszonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    6 dag
  • rozgniecione ziarna jałowca

    8 szt
  • goźdzk Prymat

    1 szt
  • cukier

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • liść laurowy

    1 szt
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • pieprz czarny ziarnisty

    1/4 łyżeczki
  • winogrona zielone

    30 (rodzynkowe)
  • wino białe wytrawne

    2 szklanki
  • kapusta kwaszona

    1 mało kwaśna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić. Smalec roztopić, dodać kapustę, jałowiec, goździki, liść laurowy oraz pieprz. Dusić chwilę, wlać wino i na małym ogniu, pod przykryciem gotować 1:15 min. Po godzinie dodać winogrona. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać do wykwintnych mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 23.05.2012 18:55
przepis wypróbuje
Pani Domu 23.05.2012 18:54
przepis wypróbuje
berys18 21.10.2011 19:05
fajny pomysł
berys18 21.10.2011 19:05
fajny pomysł
Tika4444 05.10.2011 14:11
ciekawy pomysł, pogratulować
Anna146 11.07.2011 07:12
Kiszona kapusta i winogrona - ciekawe połączenie
agogo2 27.03.2011 23:49
super
accee 28.02.2011 22:07
Dobre
Mariolka1 12.02.2011 20:49
spróbuję
AgaS10 06.02.2011 15:04
ooo...to jest pewnie pyszny dodatek do mięska:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat