Wstążki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron grube wstążki

    20 dag
  • szpinak mrożony

    250 g
  • masło

    2 łyżki
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonym wrzątku odcedzić i przelać zimną wodą. Na patelni roztopić masło dodać szpinak, chwilę podsmażyć dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Makaron wymieszać ze szpinakiem i całość podsmażyć jeszcze 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat