Wstążki z kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron grube wstążki

    25 dag
  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • cebula

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    200 g
  • woda

    100 ml
  • serek topiony

    1 trójkącik śmietankowy
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    2 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • chilli

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą aby się nie sklejał. Fileta z kurczaka myjemy , kroimy w kostkę i smażymy na 4 łyżkach oleju posypujemy przyprawą do kurczaka. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Chwilę podsmażamy. Do garnka wlewamy śmietanę dodajemy 100 ml wody , mieszamy i dodajemy podsmażone mięso i serek topiony. Doprawiamy pieprzem i szczyptą chilli. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do sosu i chwilę gotujemy do rozpuszczenia się serka około 5 minut. Na makaron wylewamy sos śmietanowy i dekorujemy listkami bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat