Wspaniałe Trufle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

    25 dag
  • żółtka

    2
  • masło

    2,5 dag
  • śmietana kremówka

    1 łyżka
  • mielone migdały

    5 dag
  • rum

    2 łyżki
  • kakao

    4 łyżki
  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę roztopić w misce ustawionej w rondlu z gorącą wodą. Dodać żółtka, masło, śmietanę, migdały oraz rum. Całość utrzeć. Mieszankę schłodzić tak, aby dała się formować.
Nabierać łyżeczką porcje masy, ulepić kuleczki i obtoczyć w kakao, włożyć do papierowych podstawek, schłodzić w lodówce. Obsypać cukrem pudrem, wiórkami czekoladowymi, kokosowymi, posiekanymi orzechami lub oblać czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat