Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tortilla
3 szt -
filet z kurczaka
1 szt -
sałata lodowa
0,5 szt -
majonez
2 łyz -
ketchup pikantny
1 łyż -
curry
do smaku -
sól i pieprz
do smaku -
jajko
1 szt -
olej
do smażenia -
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
Sposób przygotowania
Kawałki mięsa maczać w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Majonez wymieszać z ketchupem i posmarować placki.
Na placki ułożyć liście sałaty lodowej oraz kawałki mięsa.
Zwinąć w rożek.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się