Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tortilla
4 placki -
pesto
1 słoiczek -
koncentrat pomidorowy
1 mały słoiczek -
mozarella
1 opakowanie -
szynka wędzona/kurczak
1 opakowanie -
papryka czerwona
1.5 -
Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
-Następnie nakładamy na to pesto i posypujemy lekko przyprawami.
-Kroimy paprykę w plasterki i układamy wzdłuż naszego placka (od góry do dołu)
-Między paprykę umieszczamy pokrojoną mozarellę (nie za dużo).
-Następnie umieszczamy między papryką albo mozarellą, szynkę wędzoną bądź jakiegoś kurczaka czy inne mięso jakie chcemy.
- Posypujemy wszystko przyprawami i dodajemy rozgnieciony czosnek.
-Następnie zwijamy nasze placki wpół i kładziemy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy przez jakieś 20 sekund z jednej strony i 20 sekund z drugiej, można troszkę dłużej,ale trzeba pilnować by się nie spaliły.
I danie gotowe :)
Równie szybkie co i dobre :)
SMACZNEGO !
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się