Wrapsy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4 placki
  • pesto

    1 słoiczek
  • koncentrat pomidorowy

    1 mały słoiczek
  • mozarella

    1 opakowanie
  • szynka wędzona/kurczak

    1 opakowanie
  • papryka czerwona

    1.5
  • Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Na połowie jednego placka tortilli rozsmarowujemy koncentrat pomidorowy.

-Następnie nakładamy na to pesto i posypujemy lekko przyprawami.

-Kroimy paprykę w plasterki i układamy wzdłuż naszego placka (od góry do dołu)

-Między paprykę umieszczamy pokrojoną mozarellę (nie za dużo).

-Następnie umieszczamy między papryką albo mozarellą, szynkę wędzoną bądź jakiegoś kurczaka czy inne mięso jakie chcemy.

- Posypujemy wszystko przyprawami i dodajemy rozgnieciony czosnek.

-Następnie zwijamy nasze placki wpół i kładziemy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy przez jakieś 20 sekund z jednej strony i 20 sekund z drugiej, można troszkę dłużej,ale trzeba pilnować by się nie spaliły.

I danie gotowe :)
Równie szybkie co i dobre :)
SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika64 30.05.2012 03:48
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat