Wołowlna z grzybami na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    50 dag
  • pieczarki

    50 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    2 łyżeczki
  • cebula

    1 szt
  • olej

    4 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • papryka ostra mielona

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w paski i wymieszać z cukrem, pokrojonym czosnkiem, solą, papryką, sosem sojowym i pozostawić na 1 godz. Pieczarki oczyścić, pokroić, udusić na tłuszczu i odstawić. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć mięso i pokrojoną drobno cebulę. Następnie dodać pieczarki, wlać ½ szklanki gorącej wody i chwilę dusić. Pod koniec duszenia zaprawić mąką. Podawać z ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 20.04.2011 10:42
rewelacja
szajba2 25.01.2011 15:17
oryginalna nazwa
rakow2 12.10.2010 16:29
grzyby - super dodatek
Barbara55 08.09.2010 16:31
wszystko fajnie tylko pominąć sos sojowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat