Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wołowina z warzywami

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa
80 dag
sól i pieprz
do smaku
cebula
2
olej
2 łyżki
czosnek
2 ząbki
papryka czerwona
2
przecier pomidorowy
2 łyżki
pomidor
2
listki szałwii
2
białe wino
200 ml
boczek
5 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z warzywami

Mięso posolić bardzo lekko, za to mocniej popieprzyć i dobrze natrzeć estraonem z każdej strony.
Boczek pokroić w kostkę, a czosnek i cebulę drobno posiekać. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w podłużne paski. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić na kawałki.
Obsmażyć mięso ze wszystkich stron na gorącym oleju. Przy ostatnim obracaniu dodać boczek, czosnek i cebulę, paprykę i dobrze poddusić.
Potem dodać pomidory i przecier, dobrze poddusić, podlać winem i przyprawić. Dusić jeszcze 10 minut pod przykryciem.
Wyjąć mięso, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i podawać z powstałym sosem warzywnym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak