Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z szałwią i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 75 dag
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula czerwona 1 szt
pomidory 2 szt
rozmaryn 5 gałązek
czosnek 3 ząbki
olej 3 łyżki
mąka 1 łyżka
tymianek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 0,75 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z szałwią i warzywami

Cebule obieramy i kroimy w talarki. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski. Mięso opłukujemy, osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy mąką. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę. Gdy się zrumieni dodajemy mięso i podsmażamy. Po ok. 15 min dodajemy paprykę i mieszając podsmażamy przez ok. 5 min. Następnie wlewamy wino, dodajemy rozmaryn, posiekany czosnek, doprawiamy do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości na małym ogniu pod przykryciem. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone na ósemki pomidory, przykrywamy rondel i dusimy jeszcze ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

03.04.2013 14:38
A. Szałwia to kurde gdzie?
Roksana1 20.09.2012 09:05
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak