Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą

Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    400 g
  • papryka czerwona

    1
  • kukurydza w puszce

    1
  • pieczarki

    400 g
  • przecier pomidorowy

    250 ml
  • cebula czerwona

    1 duża
  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą

Kroki postępowania

Krok 1 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
Wołowinę pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso Smażyć, aż odparuje nadmiar wody,
Krok 2 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
Dodać pokrojoną w plastry cebulę i podsmażyć
Krok 3 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do mięsa
Krok 4 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
Pieczarki pokroić na kawałki i dodać do mięsa. Dusić, aż wołowina będzie miękka.
Krok 5 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
Dodać pokrojoną w paski paprykę i wlać przecier pomidorowy, doprawić do smaku. Całość dusić, aż wszystko będzie miękkie.
Krok 6 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
Posypać natką pietruszki i gotować 1 minutę.
Krok 7 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
Jeśli potrzeba jeszcze raz doprawić do smaku. Podawać z białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Róża1 29.06.2017 22:08
pyszne danie :-)
pestka 29.06.2017 21:26
smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat