Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 400 g
papryka czerwona 1
kukurydza w puszce 1
pieczarki 400 g
przecier pomidorowy 250 ml
cebula czerwona 1 duża
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Wołowinę pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso Smażyć, aż odparuje nadmiar wody,
Krok 1 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
2
Dodać pokrojoną w plastry cebulę i podsmażyć
Krok 2 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
3
Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do mięsa
Krok 3 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
4
Pieczarki pokroić na kawałki i dodać do mięsa. Dusić, aż wołowina będzie miękka.
Krok 4 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
5
Dodać pokrojoną w paski paprykę i wlać przecier pomidorowy, doprawić do smaku. Całość dusić, aż wszystko będzie miękkie.
Krok 5 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
6
Posypać natką pietruszki i gotować 1 minutę.
Krok 6 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto
7
Jeśli potrzeba jeszcze raz doprawić do smaku. Podawać z białym pieczywem.
Krok 7 - Wołowina z pieczarkami, papryką i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.06.2017 22:08
pyszne danie :-)
pestka 29.06.2017 21:26
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak