Wołowina w warzywkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    75 dag
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • Goździki całe Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

    do smaku
  • koper

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Dodajemy przyprawy, obraną cebulę, kilka goździków, 3-4 liście laurowe i kilka kuleczek ziela angielskiego. Gotować 30-40 minut Pianę podczas gotowania zbierać łyżką.

2. Do garnka dodać umytą włoszczyznę i gotować dalej przez ok 30-40minut. Wyłączyć gdy mięsko będzie miękkie.

3. Mięsko i warzywa wyciągami i kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do wywaru. Przyprawiamy do smaku i posypujemy koperkiem i natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 01.04.2013 10:03
bardzo smaczne mięsko
Izabela/bella81 05.02.2013 10:53
smaczne
Ela15 29.11.2012 12:40
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat