Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
por
1 kg. -
mielonka wołowa
400 g. -
olej
5 łyżek -
rosół
5 szkl. -
purée ziemniaczane
5 łyżek -
ser żółty
120 g. -
Papryka słodka mielona Prymat
- do smaku -
pieprz
- do smaku -
sól
- do smaku
Przepis i sposób przygotowania WOŁOWINA W PORACH
Mielonkę wołową pokroić w kostkę, dodać do porów, zalać całość rosołem.
Przyprawić do smaku papryką, solą i pieprzem.
Gotować całość pod przykryciem ok. 10 minut.
Pod koniec gotowania dodać puree ziemniaczane, zamieszać i raz jeszcze zagotować.
SMACZNEGO!!!
Komentarze (0)