WOŁOWINA W PORACH

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 kg.
  • mielonka wołowa

    400 g.
  • olej

    5 łyżek
  • rosół

    5 szkl.
  • puree ziemniaczane

    5 łyżek
  • ser żółty

    120 g.
  • Papryka słodka mielona Prymat

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory dokładnie wyczyścić, pokroić w talarki, włożyć do garnka, dodać olej, dusić pod przykryciem ok. 6 minut.
Mielonkę wołową pokroić w kostkę, dodać do porów, zalać całość rosołem.
Przyprawić do smaku papryką, solą i pieprzem.
Gotować całość pod przykryciem ok. 10 minut.
Pod koniec gotowania dodać puree ziemniaczane, zamieszać i raz jeszcze zagotować.

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat