Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
papryczka chili 1 świeża
papryka czerwona 1 nieduża
pieprz
sól
cebula
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
mąka 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina na ostro

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i mocno podsmażyć. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i smażyć do całkowitego odparowania wody.
Krok 1 - Wołowina na ostro foto
2
Dodać papryki pokrojone w paski i pokrojony w plasterki czosnek, wlać szklankę wody i gotować do miękkości mięsa.W razie potrzeby dolewać wody. Przyprawić do smaku.
Krok 2 - Wołowina na ostro foto
3
Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości wody i wlać do sosu. Zagotować.
Krok 3 - Wołowina na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.06.2013 07:10
wołowinkę w takim wydaniu chętnie spróbuję
fotoviderek 07.06.2013 06:59
Lubię taką wołowinę :)
Pani Domu 18.01.2013 11:36
pyszny obiad
Beata23 04.11.2012 13:10
lubię pikantne jedzonko
Beata23 04.11.2012 13:10
lubię pikantne jedzonko
kasiaw 23.10.2012 20:39
bardzo dobre
gosia1988 23.10.2012 20:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak