Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • wołowina

    40 dkg (duży plaster)
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • musztarda dijon

    3 łyżeczki
  • mozzarella w kulce

    150 g
  • natka pietruszki

    1 garść
  • cebula

    1/2 sztuki
  • suszone pomidory z czosnkiem

    i bazylią 1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • Przyprawa do mięs Prymat

    3 łyżeczki
  • ocet balsamiczny

    3 łyżeczki
  • kostka mięsna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut, następnie ostudzić i obrać.
Krok 2 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 3 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
Pieczoną paprykę, odsączony ser i cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. Do tego dodać posiekaną natkę pietruszki, suszone pomidory, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
Przygotowany farsz rozłożyć na mięsie.
Krok 5 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
Zwinąć w ścisłą roladę, zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 6 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
Roladę kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z każdej strony przyprawą do mięs, polać octem balsamicznym. Mięso z każdej strony mocno zrumienić.
Krok 7 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
Do zrumienionego mięsa wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną.
Krok 8 - Wołowa rolada z mozzarellą i pieczoną papryką foto
Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 1,5 godziny. Gotową roladę kroić w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 30.12.2015 06:48
pomysł na farsz bardzo fajny
norweska20 01.08.2015 21:57
bardzo ciekawe nadzienie
Sroczka 31.07.2015 23:53
Pyszne mięsko, zjadłabym.
Agnieszka-87-25 31.07.2015 14:39
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat