Włosko-Polskie pakieciki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paczka ciasta francuskiego

  • pomidorki koktajlowe

  • bazylia świeża

  • pieprz

  • kiełbasa śląska

  • jajko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Włosko-Polskie pakieciki foto
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty.
Na kwadracie kładziemy świeżą bazylię, kawałek kiełbasy i dwie ćwiartki pomidorków, posypujemy to czarnym pieprzem.
Krok 2 - Włosko-Polskie pakieciki foto
Drugą połowę kwadratów nacinamy jak na zdjęciu i przykrywamy .
Boki zagniatamy widelcem.
Tak postępujemy z każdym, aż do wyczerpania kwadracików :)
Krok 3 - Włosko-Polskie pakieciki foto
Nasze pakieciki smarujemy rozbełtanym jajkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut.
Krok 4 - Włosko-Polskie pakieciki foto
I gotowe.

SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 16.08.2012 10:01
rewelacja!
mariel78 23.05.2012 21:35
super
Wacław 14.05.2012 13:30
b.smaczne danie !
Misiabe 12.05.2012 15:51
wspaniały pomysł!
Mysiunia 12.05.2012 10:14
oryginalny przepis, a efekt wspaniały! :)
motylwe 12.05.2012 09:50
bardzo zachęcające
Aga20 12.05.2012 09:17
Świetnie wyglądają
Katarzyna87 12.05.2012 07:28
fajowe
barbarella 11.05.2012 23:02
nigdy nie jadłam ciasta francuskiego z kiełbasą, ale muszę wypróbować:)
agnieszka137 11.05.2012 22:53
wystawne i zapewne smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat