Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie wegetariańskie gołąbki

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
pieczarki 250 g
kasza gryczana 2 szklanki
masło 1 łyżka
Bulion grzybowy 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie wegetariańskie gołąbki

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kostki grzybowej. w tym czasie sparzamy kapustę włoską i oddzielamy liście. pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. ugotowaną kaszę odcedzamy i przekładamy do pieczarek. doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładamy drugą łyżkę masła. całość dokładnie mieszamy. liście kapusty wypełniamy farszem , około 2 łyżek stołowych. zawijamy jak krokiety. na dno garnka kładziemy 2-3 liście kapusty, na nich układamy gołąbki, zalewamy ciepłą przegotowaną wodą ( do połowy garnka) , doprowadzamy do wrzenia po czym zmniejszamy ogień i tak dusimy 30 minut. po tym czasie gołąbki układamy w żaroodpornym naczyniu i zapiekamy 30 minut w temp 150 stopni( z termoobiegiem). podawać z sosem grzybowym. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

probofka 03.10.2013 13:49
na pewno są pyszne
Jadwiga/Jaga85 02.10.2013 21:47
Super obiadek!
Zdzisław 02.10.2013 20:14
też bym zjadł takie smakołyki
Ania321 02.10.2013 19:53
bardzo apetyczne gołąbki :)
kasienka23 02.10.2013 19:47
z pewnością są smaczne!
Smaczna_B 02.10.2013 18:50
takie są najlepsze
gibli 02.10.2013 18:36
ładnie wyglądają i pewnie smaczne są:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak