Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska sałatka z tuńczykiem, awokado i kozim serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mix sałat 1 opakowanie
awokado 1 duże
papryka czerwona 1 mała
tuńczyk kawałki w oleju 1 duża puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
glassa di soia z octem balsamicznym z Modeny kilka łyżek
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku

Porada

Tuńczyk jest w oliwie z oliwek, jeśli chcesz odlej ją z puszki i do sałatki dodaj oliwy extravergine.

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska sałatka z tuńczykiem, awokado i kozim serem

Sałatę wsyp z opakowania do miski. Użyłam umytej sałaty.
Dodaj ser kozi, paprykę, awokado. Wsyp kukurydzę i tuńczyka.
Dodaj oliwy z oliwek, szczyptę soli.
Wyłóż na półmise.
Dosmacz zygzakami glassy sojowej z octem.
Polecam do tego chleb włoski.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.11.2015 07:25
sałatka świetna
mikrusiak 16.11.2015 19:22
pięknie... aż chce się jeść :)
Dorota76 16.11.2015 18:34
interesująco wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak