Włoska sałatka z szynką parmeńską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nektarynki

    2
  • szynka parmeńska

    4 plasterki
  • kulka mozzarelli

  • roszponka

    garść
  • orzeszki pini (prażone)

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

  • syrop klonowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nektarynki kroimy na ćwiartki , szynkę wzdłuż na pół , mozzarellę na 4 części , roszponkę umyć i osuszyć od razu , orzeszki również przygotować . Oliwę połączyć z syropem i 2 łyżkami soku z cytryny . Na talerzach najpierw wykładamy liście roszponki , owoce , szynkę , ser a na koniec wszystko polewamy sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 17.05.2012 07:51
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat