Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WŁASNY SOS BOLOŃSKI

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso z szynki 25 dag
wędzonka 5 dag
cebula 1 szt.
marchew 1 szt.
rosół z kostki 1/2 szklanki
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek
oliwa 4 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
pieczarki 10 dag
mąka 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: WŁASNY SOS BOLOŃSKI

Wykonanie:
Zmielić mięso, wędzonkę, marchewkę i poddusić na oliwie z czosnkiem i posiekaną cebulą. Dodać drobno pokrojone lub starte pieczarki i dusić pod przykryciem około 20 minut. Następnie oprószyć mąką mieszając podrumienić. Wlać wino, rosół, przecier i gotować na bardzo wolnym ogniu około godziny. Przyprawić solą, pieprzem, gałką, posypać natką lub świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 24.07.2013 21:51
jest bardzo apetyczny
AnielskaSlodycz 24.07.2013 20:39
taki jest najlepszy :)
Czarnula87 24.07.2013 20:22
domowy najlepszy
Megg 24.07.2013 18:37
wspaniały!!!!
Konczi 24.07.2013 18:22
Kasiu uwielbiam takie - super! smaczne zostawiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak