WITAMINOWA BOMBA BOX

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pełen witamin i wartości odżywczych lunch box. Danie przygotowuje się w łatwy i szybki sposób. Doskonałe, aby zabrać ze sobą do pracy.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI

  • sałata lodowa

    1 garść
  • żółta papryka (świeża)

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • zielona papryka (świeża)

    0.5 szt.
  • ogórek zielony

    1 szt.
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    7 szt.
  • pasztet pieczony

    200 g
  • orzeszki ziemne

    3 łyżki
  • pestki słonecznika

    2 łyżki
  • pestki dyni

    1 łyżka

składniki na dessing

  • olej

    4 łyżeczki
  • miód

    1 łyżeczka
  • musztarda

    0.5 łyżeczki
  • oregano suszone Prymat

    0.5 łyżeczki
  • biały ocet winny

    0.5 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pasztet rozgniatamy widelcem, formujemy z niego kule o średnicy około 2 cm, a następnie obtaczamy je w posiekanych drobno orzeszkach ziemnych.
2. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, a listki sałat rwiemy na mniejsze kawałki.
3. Ogórek myjemy i kroimy w plastry. Część pomidorków przekrawamy na pół. Ziarna słonecznika i dyni przesmażamy na patelni. Składniki na dressing łączymy ze sobą.
4. Warzywa mieszamy i polewamy przygotowanym dressingiem.
5. Całość przekładamy do lunch boxów, a na koniec układamy kule i posypujemy przesmażonymi ziarnami słonecznika i dyni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat