Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie w soku z czerwonych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 2 kg
porzeczki 1 kg
cukier 1 kg
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie w soku z czerwonych porzeczek

Wiśnie wkładamy do słoików ( średnich).
Porzeczki zalewamy 1 litrem wody i zagotowujemy. Gdy ostygną odcedzamy na sitku wyłożonym ścierką i wyciskamy sok. Do soku dodajemy cukier i zagotowujemy ciągle mieszając ( cukier powinien się całkowicie rozpuścić).
Gorącym sokiem zalewamy przygotowane w słoikach wiśnie i bardzo dokładnie zakręcamy słoiki.

Zagotowujemy wodę w dużym garnku i wstawiamy do tej wody słoiki i na wolnym ogniu gotujemy przez 10 minut.
Garnek zestawiamy z ognia i pozostawiamy w nim słoiki do zupełnego wystygnięcia.
Wiśnie gotowe.
Smacznego !!!

Przygotowana konfitura doskonale smakuje z budyniem, ciastem, kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 17.09.2012 22:24
są pyszne
kate.500 01.09.2012 09:43
zdrowe
gosia47-47 10.08.2012 12:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak