Wiśnie smażone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    5 kg
  • cukier

    1-2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie drylujemy, zasypujemy cukrem (ile kto lubi i w zależności od słodkości owoców) i smażymy w garnku z grubym dnem (lub rondlu) na średnim ogniu aż prawie wszystkie soki odparują (tj. co najmniej 4-5 godzin). Gorące przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 8-10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 13.12.2011 17:25
Smaczna rzecz.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat