Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie na zimę zasypane cukrem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek około 4 kilo
cukier 20 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie na zimę zasypane cukrem

Wiśnie umyłam, wydrylowałam i wkładałam do słoików. Do każdego słoika dałam po pięć łyżek cukru, zakręciłam i włożyłam do garnka aby je za pasteryzować. Pasteryzowałam około 15 minut. Wyszło mi 5 słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 25.07.2012 13:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak