Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie kandyzowane w czekoladowym fondue

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ptaciego mleczka smietankowego 8 kostek
masła 1 łyzka
śmietanki kremówki 1 łyzka
białego wina wytrawnego 0.5 szklanki
kirschu 50 ml
starta gałka muszkatołowa
wiśnie kandyzowane
czekolada deserowa 0.5 wiśniowa

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie kandyzowane w czekoladowym fondue

Czekoladę i ptasie mleczko rozdrobnić, wrzucić do rondelka razem ze śmietanką i masłem, wymieszać, postawić na małym ogniu. Stale mieszając i podlewając winem poczekać aż zawartość rondla zamieni się w jednolitą płynną masę. Wtedy wyłączamy gaz i dodajemy kieliszeczek kirschu. Przed podaniem posypujemy odrobiną startej gałki muszkatołowej. Wiśnie nabijamy na patyczki i zanurzamy w czekoladowym fondue, bądź tak jak ja: wrzucamy wszystkie do miseczki z fondue i zajadamy łyżeczką ^^

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.03.2013 07:14
oryginalne, mniam
aisoglam 09.03.2013 17:21
Pysznie wygląda ten deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak