Wiśnie drylowane pasteryzowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1 kg
  • cukier

    1,5 szklanki
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo dojrzałe wiśnie myjemy, odsączamy na sicie i drylujemy. Następnie wiśnie przekładamy do miseczki, zasypujemy cukrem i odstawiamy na ok. 5 godz. Po tym czasie wiśnie wraz z sokiem który puściły przekładamy do słoiczków i dolewamy do pełna przegotowaną wodę.Zakręcamy. Pasteryzujemy 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat