Przepis i sposób przygotowania na: wiosenne tulipany
Zimne ciasto rozwałkuj na grubość ok. pół cm. Wycinaj z niego różne kształty za pomocą foremek do ciasta i noża. Wzorki i figury najlepiej wykańczać na blasze, bo wtedy ciasto nie odkształca się. I ogólna zasada: im ciasto jest chłodniejsze, tym łatwiej sobie poradzić z wycinaniem kształtów. Przed włożeniem do piekarnika ciastka można ponownie schłodzić, dzięki czemu utrzymają ładniejsze kształty. Blachę z surowymi ciastkami włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz na rumiano, czyli ok. 10-15 minut.
Podanie wiosennego deseru ma duże znaczenie. Do miseczki powkładaj małe serduszka: z czerwonych zakiełkuje miłość, a zielone spowodują, że wszystko przyspieszy. Następnie zasadź tulipany. Zaserwuj, komu zechcesz i patrz jak wiosenne, ciepłe uczucia kiełkują wraz z tulipanami.
Smacznego :)