Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne śledzie w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 500 g
śmietana 200 ml
majonez 2 łyżki
szczypiorek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne śledzie w śmietanie

Filety śledziowe przekładamy do miski. zalewamy wodą i zostawiamy do namoczenia na ok. 1 godzinę. Po tym czasie odlewamy wodę ze śledzi i jeszcze dodatkowo opłukujemy je pod bieżącą wodą. Osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki. Do pokrojonych śledzi dodajemy majonez. Następnie dodajemy sporą ilość pieprzu. Następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy śledzie. Szczypiorek płuczemy i osuszamy, drobno kroimy i posypujemy nim śledzie w miseczce.

Tak przygotowane śledzie odstawiamy na 20 minut na bok, żeby składniki przegryzły się.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 22.05.2016 22:02
Smaczne. Lubie takie
mirosława4 22.05.2016 20:17
bardzo lubimy
Urszula Świeca 22.05.2016 19:23
Moje smaki.))
Motorek 22.05.2016 16:33
pyszne śledziki
halina17 22.05.2016 16:03
Lubię śledzie.
pestka 22.05.2016 15:13
lubię takie śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak