Wiosenne jajka z pomidorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    4 łyżki
  • pomidor

    2 plasterki
  • szczypiorek posiekany

    1 łyżeczka
  • jaja na twardo

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i przekroić na pół wzdłuż. Plasterki pomidora pokroić w cztery części. Jajka ułożyć na półmiskach, na każdej z połówek ułożyć po pół łyżki majonezu i ćwiartkę plasterka pomidora. Na pomidorze ułożyć odrobinę posiekanego szczypiorku.
Pomidora można z powodzeniem zastąpić rzodkiewką lub ogórkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 02.10.2012 20:37
uwielbiam :)
BozenA 27.03.2012 13:49
mmm
BozenA 27.03.2012 13:49
mmm
ben-ka 02.01.2012 09:30
i mamy smaczne śniadanko.
anulka69 29.10.2011 17:55
smaczne
Ewa/kalapurtka 21.09.2011 22:09
pycha
kielcok1 13.04.2011 16:24
ale jaja!
berys18 06.03.2011 11:02
fajny pomysł
Babciagramolka 04.02.2011 18:01
Pomidorki i jajeczka - pycha
rakow2 18.01.2011 16:38
podziwiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat