Wiosenna surówka

Wiosenna surówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • marchewka

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • majonez light

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wiosenna surówka

Umytą rzodkiewkę i obrane jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Jabłko skropić sokiem z cytryny. Kiszonego ogórka pokroić w drobną kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o średnich otworach. Szczypior umyć, osuszyć i drobno posiekać. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Wacław 27.06.2017 09:49
bardzo fajna :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat