Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
sos
-
Musztarda miodowa Prymat
2 łyżki -
olej
2 łyżki -
czosnek
2 ząbki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sałatka
-
mix sałat
1 opakowanie -
pomidor
2 szt -
oliwki czarne
1/2 szklanki -
por
1 szt -
ogórek
1 szt -
jajko
3 szt
Przepis i sposób przygotowania Wiosenna sałatka z sosem miodowo-czosnkowym
Jajka gotujemy , zimne obieramy i kroimy w dużą kostkę. Awokado obieramy , usuwamy pestkę i kroimy w kosteczkę.
Wszystkie składniki lekko mieszamy.
Następnie robimy sos . Musztardę mieszamy z olejem i wyciśniętym czosnkiem. Sos solimy do smaku. Dobrze mieszamy i polewamy sosem sałatkę .
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się