Wiosenna sałatka z sosem miodowo-czosnkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

sos

  • musztarda miodowa

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól morska

sałatka

  • mix sałat

    1 opakowanie
  • pomidor

    2 szt
  • oliwki czarne

    1/2 szklanki
  • por

    1 szt
  • ogórek

    1 szt
  • jajka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mix sałat myjemy osuszamy w wirówce do sałaty. Oliwki odcedzamy. Pomidory myjemy i kroimy w kosteczkę . Pora myjemy i kroimy w plasterki. Ogórka myjemy i kroimy w plasterki.

Jajka gotujemy , zimne obieramy i kroimy w dużą kostkę. Awokado obieramy , usuwamy pestkę i kroimy w kosteczkę.

Wszystkie składniki lekko mieszamy.

Następnie robimy sos . Musztardę mieszamy z olejem i wyciśniętym czosnkiem. Sos solimy do smaku. Dobrze mieszamy i polewamy sosem sałatkę .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 17.03.2015 14:50
Bardzo apetyczna!
Pyszota 17.03.2015 14:38
fajny przepis
Marta Ryżek-Kalkowska 17.03.2015 14:01
Pysznie u ciebie.
bertpvd 17.03.2015 13:37
zdecydowanie moje smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat