Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z botwinką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 garść
roszponka 1 garść
paluszki krabowe 5 szt
por (biała część) 1 szt
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
olej 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z botwinką

Młode ładne liście od buraczków myjemy i osuszamy. Roszponkę myjemy także osuszamy. Liście wkładamy do dużej miski-lekko mieszamy. Pomidory kroimy w kosteczkę. Pora białą część kroimy w plasterki. Paluszki krabowe kroimy w kwadraciki. Cebule obieramy i siekamy. Składniki lekko mieszamy. Robimy sos mieszamy w słoiczku olej , sok z cytryny , sól i pieprz. Sosem polewamy sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mona73 01.06.2013 10:05
z botwinką dawno nie jadłam
Mniam 01.06.2013 09:26
Bardzo kolorowa i smaczna.
Paolcia 01.06.2013 07:40
ooo mojej mamie by pasowało :)
iwa643 01.06.2013 06:36
Zdrowa i smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak