Wiosenna sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

  • jajka

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
0,5kg śledzi w zalewie solnej
1 cebula
7 jajek
pęczek cienkiego szczypiorku
majonez
pieprz

Przygotowanie:

Śledzie moczymy przez 10 minut w zimnej wodzie, aby nie były aż tak bardzo słone. Następnie każdy z płatów śledzia przekrawamy wzdłuż na połowę, a następnie w poprzek w zgrabne paseczki. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i mieszamy z majonezem, doprawiając do smaku samym pieprzem ( ryby są na tyle słone, że sałatki dosalać nie należy). Sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caffee_tea 23.02.2012 23:04
pyszna sałatka wiosenna
iwa643 26.04.2011 06:52
apetyczny
Mati13 25.04.2011 07:41
bardzo smaczna:)
Anna133 24.04.2011 20:13
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat