Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winogrona w śmietankowo-budyniowym kremie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 100 g
kwaśna śmietana 300 g
jajko 3 szt
cukier 150 g
budyń śmietankowy 1 szt
winogrona 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Winogrona w śmietankowo-budyniowym kremie


Dno foremki i boki /25/23 cm/ wyłożyć herbatnikami /ilość herbatników może być różna od tej podanej w składnikach/.

Jajka, cukier i śmietanę wymieszać przy pomocy miksera /na średnich obrotach/.
Dodać proszek budyniowy ,ponownie wymieszać.
Umyte, osuszone winogrona ułożyć na herbatnikach.
Masą śmietankową zalać owoce.
Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 st.C i piec ok.40-45 minut.
Upieczony deser wystudzić.
Kroić w kostki całkiem zimny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 13.09.2014 12:37
świetny ten deser
Kuchenka 13.09.2014 10:27
super jedzonko
Futka 13.09.2014 07:46
Wspaniałe! :)
bietka 12.09.2014 16:05
ale pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak