Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wilgotne babeczki z bananem i czekoladą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
jaja 2 szt
cukie 1/2 szklanki
mąka 1 1/4 szklanki
sól 1/4 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1/3 szklanki
banan 1 szt.
czekolada mleczna 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wilgotne babeczki z bananem i czekoladą

W miseczce łączymy składniki suche - mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Przesiewamy.

Miękkie masło ucieramy z cukrem do momentu, aż cukier się rozpuści a masło stanie puszyste.
Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Dokładnie ucieramy.


Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy składniki suche - szybko mieszamy.
Na koniec wlewamy mleko i dodajemy rozgniecionego widelcem banana oraz pokrojoną w kawałeczki czekoladę.


Gotowe ciasto przekładamy do formy na muffinki, wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną lub wyłożonej papilotkami.




Babeczki pieczemy w 180 stopniach C, około 25-30 minut.



Ostygnięte wyjmujemy z blachy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 02.12.2015 23:37
baardzo pyszne zrobiłaś
Konczi 02.01.2014 17:11
prezentują się super
Monika10 02.01.2014 17:05
pyszne babeczki
stokrotka 02.01.2014 16:45
super deserek!
patryska76 02.01.2014 16:21
Muszą rozpływać się ustach ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak