Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wilgotne babeczki z bakaliami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 2 szkl
cukier 1 szkl
powidła śliwkowe 4 łyzek
margaryna 1/2 szt /stopiona
orzechy 4 łyżka
rodzynki 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 3/4 szkl
kakao 2 łyzki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wilgotne babeczki z bakaliami

Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę .
Margarynę topimy i studzimy .
Do masy dodajemy mleko , margarynę ,mąkę z sodą i proszkiem.Do tego powidła i kakao .
Orzechy i rodzynki poszatkowałam na mniejsze cząstki i dodajemy na sam koniec .
Wyszło mi 18 szt babeczek . Nalewamy do kokilek do 3/4 wysokosci i pieczemy ok 25 min w tem 180 st .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 13.07.2013 18:27
Konczi spiesz się bo znikają :D
Konczi 13.07.2013 16:02
druga dla mnie proszę :D super!
iwi 13.07.2013 14:54
Jedna dla mnie.
Anna133 13.07.2013 14:48
smaczne i długo są wilgotne ;) polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak