Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny kompot z suszu

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka suszone garść
laska cynamonu 1 sztuka
Goździki całe Prymat 5 sztuka
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
cukier trzcinowy 3 łyżki
miód prawdziwy 1 łyżka
pomarańcza 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny kompot z suszu

Mieszankę suszu i resztę pozostałych składników łącznie z pomarańczą, zalewamy zimną wodą u mnie około 2 litry doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu 15 minut w między czasie dokładając goździki i laskę cynamonu, pod koniec gotowania dosładzamy cukrem i miodem oraz doprawiamy szczyptą kwasku cytrynowego dla wzbogacenia smaku.Rozlewamy do dzbanka podajemy ciepły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.01.2015 12:37
uwielbiam takie kompoty :)
alaaa 04.01.2015 17:39
w okresie świątecznym to najlepszy napój
cooked 04.01.2015 17:23
najlepszy!
Jadwiga/Jaga85 04.01.2015 17:21
Mogła bym go pić przez cały rok!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak