Wigilijny kompot z suszu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka suszone

    garść
  • laska cynamonu

    1 sztuka
  • Goździki całe Prymat

    5 sztuka
  • Kwas cytrynowy Prymat

    szczypta
  • cukier trzcinowy

    3 łyżki
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • pomarańcza

    1 plaster
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszankę suszu i resztę pozostałych składników łącznie z pomarańczą, zalewamy zimną wodą u mnie około 2 litry doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu 15 minut w między czasie dokładając goździki i laskę cynamonu, pod koniec gotowania dosładzamy cukrem i miodem oraz doprawiamy szczyptą kwasku cytrynowego dla wzbogacenia smaku.Rozlewamy do dzbanka podajemy ciepły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 08.01.2015 12:37
uwielbiam takie kompoty :)
alaaa 04.01.2015 17:39
w okresie świątecznym to najlepszy napój
cooked 04.01.2015 17:23
najlepszy!
Jadwiga/Jaga85 04.01.2015 17:21
Mogła bym go pić przez cały rok!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat