Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny kompot z suszu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone śliwki 1 garść
cukier do smaku
woda 3 litry
gruszki 1 suszone
śliwki węgierki 100 (mrożone)
jabłka suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny kompot z suszu

Suszone owoce płuczemy pod bieżącą zimną wodą.
Do garnka wlewamy około 3 litry zimnej wody i wkładamy do niej opłukane owoce.
Gotujemy, aż owoce będą miękkie.
Pod koniec gotowania dodajemy mrożone śliwki.
Całość dosładzamy cukrem do smaku.

Gotowy kompot przelewamy do dzbanka lub szklaneczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak