Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowy gulasz z fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe gulaszowe 500 g
fasolka szaragowa 300 g
cebula biała 1
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowy gulasz z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Mięso płuczemy w zimnej wodzie i wrzucamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, sól pieprz i podpiekamy - kiedy pory się pozamykają, podlewamy 250 ml wody i dalej dusimy. Cebulę obieramy i kroimy w plastry bądź pół plastry - dodajemy do mięsa
Krok 1 - Wieprzowy gulasz z fasolką szparagową foto
2
Garnek z gulaszem przykrywamy i podduszamy przez około 30 minut podlewając wodą w razie potrzeby. W tym czasie w osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową do miękkości, odcedzamy.
Krok 2 - Wieprzowy gulasz z fasolką szparagową foto
3
Kiedy gulasz mięsny będzie już miękki dodajemy ugotowaną fasolkę szparagową - przemieszać i wyłączyć.
Krok 3 - Wieprzowy gulasz z fasolką szparagową foto
4
Podawać z ziemniaczkami bądź pieczywem. Smacznego
Krok 4 - Wieprzowy gulasz z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogusiaz 12.08.2012 18:09
lubię mięso zrobione w formie gulaszu, a do tego fasolka szparagowa-pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak