wieprzowo-wołowe mięsne kulki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    500 g
  • jajko

    2 sztuki
  • pieprz do smaku

  • kucharek do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - wieprzowo-wołowe mięsne kulki foto
wszystkie składniki łączymy, dokładnie wyrabiamy, formujemy z nich małe kulki
Krok 2 - wieprzowo-wołowe mięsne kulki foto
kulki gotujemy w osolonym wrzątku
Krok 3 - wieprzowo-wołowe mięsne kulki foto
gotowe kulki odcedzamy
Krok 4 - wieprzowo-wołowe mięsne kulki foto
podajemy z zupą lub sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcinek 12.05.2012 19:04
pyszne
smile 04.04.2012 21:33
dobre ;)
leonkot 12.11.2011 14:49
ja wodę zazwyczaj wylewam, bo robi się mętna z powodu bułki tartej
leonkot 12.11.2011 14:49
ja wodę zazwyczaj wylewam, bo robi się mętna z powodu bułki tartej
ziutula 11.11.2011 19:16
bardzo lubię takie gotowane - ja z tego wywaru robię zupę....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat