Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 40 dag
mąka
marchewki 2
pomidor 1
sól
pieprz
pory biała czsęść 2
bulion 1,5 szklanki
olej
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z porami

Mięso pokroić, oprószyć mąką, podsmażyć na oleju. Zalać bulionem, dodać pokrojoną marchewkę i pomidora, dusić, aż będą miękkie. Pory dokładnie umyć, pokroić ukośnie na 1 cm kawałki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pory, dusić pod przykryciem na małym ogniu. Wymieszać z mięsem, przyprawić, posypać posiekanym czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak