Wieprzowina z porami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    40 dag
  • mąka

  • marchewki

    2
  • pomidor

    1
  • sól

  • pieprz

  • pory biała czsęść

    2
  • bulion

    1,5 szklanki
  • olej

  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić, oprószyć mąką, podsmażyć na oleju. Zalać bulionem, dodać pokrojoną marchewkę i pomidora, dusić, aż będą miękkie. Pory dokładnie umyć, pokroić ukośnie na 1 cm kawałki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pory, dusić pod przykryciem na małym ogniu. Wymieszać z mięsem, przyprawić, posypać posiekanym czosnkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat