Wieprzowina z piwem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    60 dag
  • piwo

    1 szklanka
  • kminek Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • smalec

    1 łyżka
  • chleb czerstwy

    2 tarty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie paski, zrumienić na tłuszczu i przełożyć do garnka. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu po smażeniu mięsa, dodać do mięsa razem z kminkiem, pieprzem i solą. Podlać piwem, a jeśli trzeba wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Posypać chlebem i dusić jeszcze przez 3-5 min. Podawać z ziemniakami i kapustą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 25.08.2011 23:03
zachęcający przepis!
kriso 10.08.2011 20:59
smaczne
Magdalena80 04.05.2011 23:43
ciekawe
Tika4444 22.02.2011 10:33
może być ciekawe
AgaS10 07.02.2011 09:09
z piwem..pycha:)
szajba2 29.12.2010 13:48
wolę oba główne składniki spożywać osobno
patusia 03.12.2010 00:41
Ciekawy przepis :)
noculos 29.09.2010 17:37
dobre!
mikrusiak 23.08.2010 11:17
hm...z pifffkiem...;)
MAŁGORZATA108 03.07.2010 13:21
Piwo zwykłe, czy karmelowe?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat